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레서피_Cooking

녹차 파운드 케잌 (Matcha Cream Cheese Pound Cake)

by ㅅEOULㅁAM 2021. 2. 27.

오전에 아이들이 온라인 학교수업을 하는동안 부엌에서 빈둥거리다 녹차가루를 발견했다.

사실 '그린티 라테' 먹겠다고 샀는데 생각만큼 잘 안먹게 된다.

뭘할까 생각하다가 뚜레쥬르에서 팔던 녹차 롤케잌이 생각났다.

크림까지 넣으면 칼로리가 너무 높으니깐(사실 크림만들기 귀찮아서)

녹차 파운드케잌을 만들기로 했다.

 Only, 녹차가루 소비를 위해~

 

 

< Ingredients >

 

flour 160 g

matcha powder 3 tbsp

baking powder 3/4 tsp

salt 1/8 tsp

sugar 120 g

butter(room temperature/unsalted) 160 g

cream cheese 135 g

3 large eggs (room temperature) 

almond 1 cup

 

 

 

< Instructions>

 

1. Pre-heat oven to 325 F

2. soften cream cheese ( microwave for 10 sec.)

**  I used heavy cream instead of cream cheese becuase I wanted to use up all before it expired.

3. Sift together cake flour, matcha powder, baking powder salt. Set aside.

4. In the another mixing bowl, beat sugar, butter until pale and fluffy.

5. Add soften cream cheese into mixture. 

6. Add three eggs one by one and beat until it looks smooth and creamy.

7. Add dry ingredients(#3) into the wet

and beat until almost of the dry ingredients are no longer visible.

8. Transfer into a loaf pan lined with parchment paper

9. Bang the pan on the counter several times to remove excess air.

10 Bake it about 40 ~ 50 minutes 

 

 

 

 

후기 : 설탕이 180 g 이었는데 120 g으로 줄였더니 내 입맛에는 딱 좋다. 살짝 단맛과 진한 녹차맛^^

다음에는 녹차 케이크를 만들어볼까한다. 좀더 머랭을 잘해서 푹신한 녹차케이크~

 

.

.

.

 

 

아줌마는 오븐을 돌리면 빈공간이 아깝다. 아이들을 위한 바나나초코칩머핀^^

 

 

 

 

 

 

 

 

* TMI : 레시피가 영어로 적힌 이유는

          내가 참고한 레시피가 영어버전인데

          훗날 딸들이 내 레시피를 편하게 보길 바라는 마음에서 굳이 한글로 고치지 않았다.

          아무래도 그녀들은 한글보다 영어가 편할테니깐.

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